X

Menu

Responsible Architecture

Olympic Museum

Location: Athens, Greece
Year: 2010
Team: Brad Mihai, Oana Trusca

As the Olympic Games become more competitive and challenging with each new event, we decided to create a museum that reflects this dynamic evolution. The tensed volume dominates the site and has a clear orientation towards the Acropolis. The shape of the building is in sync with the topological dynamics, creating a gradual transition from the densely-populated residential quarter located in the south to the park in the north. The spaces inside are organized to allow optimum visitor flow through every exhibition.

The museum’s terrace is locking the composition, overlooking breathtaking natural vistas and historical sites. Below the entrance level, a public square is created. The simplicity and softness of its curved shapes contrasts with the sharply cut concrete of the new iconic building. The public square offers an additional free space for the museum and also serves as a public recreation area for nearby residences.

Olympic Museum
« »